Лечение, Осъзнато Общуване

Как да разпознаеш съвременната вещица – 10 признака

„Вещица“ е термин, който от столетия се използва като обида към различните жени. Някои съвременни представителки на нежния пол обаче, с гордост носят тази титла. Искаш да разбереш дали си съвременна вещица или дали имаш такава в живота си? Ето 10 издайнически признака.

modernwitch

Специфичният й смях

Не, не говоря за злокобен кикот, който се подава от тъмните ъгли на някоя улица. Говоря за искрен, неподправен смях, който категорично не е сдържан и не цели да накара другите да се чувстват добре. Неизменно обаче точно това се случва, защото емоциите на вещицата са заразни.

Съдържанието на дамската й чанта

Дамската чанта е необятна вселена. Често дори самите ние не знаем какво има в нея. Дамската чанта на вещицата не прави изключение, но в нея освен гримове, повече от необходимите ключове и шоколад, има и

  • кристали

  • етерични масла

  • всякакви домашни мазила и помади

  • езотерични книжки

  • пало санто, тамян и подобни

Не се обижда, когато я наречеш вещица

Вещицата знае, че това е титла, а не обида. Вещица означава веща жена – такава, която познава занаята си, силата си и не се страхува да ги използва. Така че, ако я наречеш „вещица“, най-много да се запознаеш със специфичния й смях от първа ръка.

Вещицата познава други вещици…

… и не се страхува от тях. Напротив, цени ги и се радва на компанията им. Вещицата е жена, която не изпитва нужда да се състезава с останалите жени в живота си. Тя ще вижда в тях положителните им качества и силни страни и ще им се радва.

Вещицата има нужда от време насаме

Въпреки че общува свободно с много хора, тя има нужда от време, в което да е напълно сама. Какво прави през това време? Не питай, защото ще ти отговори 😉

Вещицата може да не е религиозна, но със сигурност се определя като духовна

Религиите разделят, духовността обединява. Вещицата е жена, която знае това и свободно се позовава на различни религиозни и духовни традиции. Тя има свой уникален поглед над нещата, базиран на лични преживявания.

Вещицата няма да се опита да те убеждава в нищо

Свободата е основна ценност в нейния живот и тя я упражнява във всеки негов аспект. Тя държи да не бъде поставяна в рамка, да не бъде контролирана и осъждана за действията си. Съответно, няма да съди теб, нито ще се опитва да ти налага своите вярвания и убеждения. Тя просто ще ти предложи своя опит и гледна точка.

Вещицата може да общува с всеки

Вещицата знае, че всеки човек, който среща по пътя си е нейно огледало и така отразява част от нейната същност. С времето тя развива умение да общува с различни хора, да се настройва към дадената ситуация и да реагира адекватно. Това може да създаде усещането, че тя е лицемер или променя мнението си твърде често, но това не е така. Тя просто е гъвкава (във всеки смисъл на думата 😉 ).

Вещицата е влюбена в живота…

… и й личи. Тя преживява всеки ден, всеки момент в неговата пълнота. Тя умее да посреща предизвикателствата на живота с усмивка, защото знае, че вселената иска най-доброто за нея.

Вещицата не се страхува от тъмното

Да, вселената наистина иска ние постоянно да се развиваме и разгръщаме. Това означава, че понякога ще трябва да се срещаме със сенките си, с тъмните си страни, за да можем да ги осветим и отработим. Вещицата не се страхува от този процес. Тя го приема за нормална част от живота, която изисква търпение, смелост и вяра.

Ако имаш вещица в своя живот, цени я. Давай й пространство и време да бъде себе си и да прави важните за нея неща. Тя ще го оцени и ще ти се отплати с безчет бели магии.