11-те тревоги на съвременния човек

Никога не съм си позволявала да използвам чуждите текстове в Goyogaflow. До сега. Смятам, че темата е прекалено важна, а текстът, който ще прочетете прекалено ценен, за да пропусна споделянето му.

Оригиналът е на американската лечителка Pixie Lighthorse, с чиято книга смятам да се сдобия възможно най-скоро. До тогава:

11-те тревоги на съвременния човек + 11 утвърждения,

предоставени от авторката, които да ни освободят от тези токсични мисли.

Приятно четене.

Моите съвети за справяне с тревожността ще намерите тук.

gyf04.08

Тревога: Няма достатъчно време.

Лечение: Моят дух е безграничен. Мога да правя всичко с тялото си и часовете от денонощието, докато не раша да спра и да си почина. Ще се вслушвам в тялото си за моментите, в които трябва да отдъхна. Почивката е еднакво важна на действието.

Тревога: Не мога да понеса всички тези емоции. Чувствам се претоварен и объркан.

Лечение: Имам право да избирам как да посрещна всичко, което предстои. Мога да се науча да управлявам живота си, дори това да значи да правя нещата три пъти по-бавно, да намаля разходите си три пъти и да култивирам енергия като вземам умни решения. Способен съм да бъда отговорен. Знам как да помоля за помощ, когато имам нужда. Няма нищо срамно в това да се заобиколя от хора, които могат да ми помогнат.

Тревога: Не вярвам на правителството и на днешните световни лидери.

Лечение: Аз лично мога да внеса промени в местната си среда като стана по-активен. Никой политик няма да ме спаси или да улесни живота ми. Мога да създам значима общност и да поставя началото на полезен диалог дори от задния си двор. Мога да осъществявам собствения си план и да се грижа за себе си по най-добрия възможен начин спрямо условията.

Тревога: Страхувам се от трета световна война

Лечение: Отказвам да живея в страх. Аз съм олицетворение на любовта и мира, а те не могат да съществуват, когато съм в емоционално състояние на парализиращ страх. Тези, които искат война имат всичко необходимо, за да я започнат. Няма нужда да интернализирам техния модел на действие. Ще се грижа за себе си и ще говоря за емоциите, които изпитвам по отношение на тази тема и така ще се опитам да създам спокойствие във вихрушката от въпроси.

Тревога: Аз страдам. Боли ме.

Лечение: Аз не съм сам/а. Позволявам си да скърбя за това, което не е станало. Пречиствам емоционалното си тяло като си позволявам да изпитам истинксите си чувства, да потърся помощ от други, които са били в позицията ми и да призная естеството и корена на болката си. Лечението се случва с времето и аз мога да проявя търпение и да се съобразявам с нуждите на душата си чрез решенията, които вземам. Оставам отворен/а за живота, докато тече лечебния процес.

Тревога: Работата ми ме убива. Тихо се придвижвам в грешна кариерна посока. Не живея собствената си Мисия.

Лечение: Знам как да потърся нова работа, дори това да означава да променя стандарта си на живот. Мога да поемам рискове. Мога да променя ситуацията точно сега от позицията, в която се намирам днес. Готов/а съм да последвам духа си в неговите желания за развитието ми в тази човешка форма.

Тревога: Ако кажа истината, ще нараня някого.

Лечение: Ако не кажа истината, вероятно също ще нараня някого. Мога да намеря точните думи, които да ми помогнат да поема отговорност за собственото си здраве и благосъстояние. Мога да се изразявам от сърцето си без да обвинявам или да карам друг да се чувства виновен. В момента, в който се свържа с истината, ще знам какво да кажа и направя.

Тревога: Начинът, по който се развиват нещата ме ядосва. Толкова съм гневен/а, че искам някой да се събуди/промени/плати за това/страда/бъде засегнат/изпита това, което аз изпитвам/види моята гледна точка/чуе моята история/направи нещата по моя начин.

Лечение: Аз допринасям за начина, по който се развиват нещата. Мога да избирам да се смиря и да позволя на лечебния процес да започне или да действам арогантно и да обвинявам. Моят глас е само мой и това, което предстои зависи само от мен. Може и да мисля, че нещо е ужасно несправедливо, но това няма да промени нищо. Въпросът е: какво мога да направя, за да внеса повече баланс в ситуацията? Как мога да подпомогна промяната в себе си, която естествено ще доведе до промяна във външните обстоятелства?

Тревога: Не мога да си простя за това, което направих. Не мога да простя на някой друг за това, което той/тя направи.

Лечение: Прошката е форма на състрадание към себе си и другите, което облекчава тялото от токсичните емоционални отпадъци. Ако не простя, се разболявам. Няма нужда повече да се наказвам, нито пък да наказвам друг. Готов/а съм да се освободя от тези вериги, така че да мога да бъда полезен/а за други, които искат да преминат от вина към свобода. Мога да призная, че това, което се случи не бе най-доброто без да живея в състояние на постоянно самообвинение и вина и/или без да осъждам друг за случилото се.

Тревога: Аз не съм достатъчен/а. Нямам достатъчно.

Лечение: Единственото, което трябва да бъда е себе си. Това се случва естествено, когато съм свързан/а с Източника. Мога да наричам този Източник с каквото име пожелая и осъзнато да търся всички начини, които подпомагат връзката ми с него. По-лесно е, отколкото си мисля. Когато съм достатъчен/а за себе си, всичко се променя, включително и начинът, по който преживявам изобилието или липсата, любовта или отхвърлянето.

Тревога: Трудно е да си на тази земя.

Лечение: Възможно е да не съм местен за тази планета. Вероятно духът ми идва от друго място. Като имам това предвид, мога да култивирам връзката си с мястото, което усещам най-близо до дом, докато живея мисията си на земята. Има причина да съм тук. Кое от тази планета би ме научило на повече лекота? Как бих могъл/а да взема живота и чувствата си в свои ръце? Няма нужда да притъпявам дискомфорта си, но мога да потърся смисъла на моето съществуване тук. Вероятно има много други хора, които не се чувстват у дома на земята и може би за това често залагаме на грешни стратегии, за да постигнем мир с това, което не сме.

More will be revealed. Until then, let the trees, mountains, animals, insects, rivers, oceans, birds, flowers, and wind teach you how they live here. They’re very good models when you think about it.

Живей в прекрасното Сега!

Намасте,

Мон ॐ