Пълнолуние в Овен + йога музика за октомври

16.10gyf

Никога до сега не съм си позволявала да пиша на астрологични тематики. Първо, защото не знам почти нищо по темата. И второ, защото не винаги усещаме влиянието на небесните тела, така че не мога да разбера нещастния човечец, на който за трети път тази година му се чупи компютърът, шото Меркурий е ретрограден. Това пълнолуние го усешам обаче – в костите и кръвта си, в думите и действията си. Във всичко, което е било и всичко, което предстои. И за това днес ще си поговорим за него.

Пълнолунието в овен е в съвпад с Ерис и Уран. Коя е Ерис ще разберете скоро, нека да започнем с познатите герои. Уран е бунтарят, освободителят, вечният изгнаник, който ни дава нова гледна точка за СВОБОДАТА ни. И демонстрацията му съвсем не е деликатна. Тя се случва през радикална и напълно неочаквана промяна. Даже няма време за стягане на коланите.

Ерис, от своя страна, е друга работа. Лудата жена воин, която внася раздор и хаос е символ на женската необузданост. Тя е тази, която ти бие шамар, за да обърне глава ти към наистина важното нещо, което до сега удобно си крил от самия себе си. Ако ти се струва, че всички маски, преструвки и ненужни детайли отпадат в момента и остава голата действителност, това е работа на Ерис.

И тъй като пълнолунието е в овен, няма как да не е намесен и гнева. Гневът е последна утеха – емоция, която се повява, когато сме пренебрегнали предупредителните знаци, че границите ни са прекрачени. От него има полза, ако се катализира и насочи в правилната посока. Да си го стискаме в себе си и да горим отвътре е напълно ненужно, пък и не е продуктивно. Така че не се ядосвайте, а действайте. И всичко, което ви се случва сега (хубаво или лошо) – решете, че ще го приемете в сърцето си такова, каквото е.

Когато Ерис създава хаос, тя го прави, защото фасадата е станала токсична и е време наистина да видим какво се крие под изгнилата обвивка. Тя се бори, за да разкрие, не за да доминира. Тази богиня не се вписва в рамката на духовните традиции, които постоянно повтарят, че сме само любов и светлина и че гневът няма място в нас. Ерис ни показва, че ВСИЧКО има право да принадлежи и този, който отрича една или друга емоция не може да се нарече пробуден. Защото пробуждането е да познаваш всички неща в тяхната дълбочина и пълнота.

Нека да изпозлваме енергията на това пълнолуние, за да приемем, че можем да сме духовни и гневни, че сме тук, за да изпитваме емоции и чрез тяхното приемане и катализиране да учим и да се променяме.

Живей в прекрасното Сега!
Намасте,

Мон ॐ