Ароматерапия

aromatherapy

Растенията имат вродена интелигентност, която ние едва сега започваме да откриваме. Те произвеждат етерични масла по три причини – за да се предпазват от вредители, за да примамват пчелите и за да общуват със заобикалящата ги среда. Когато извлечем етеричното масло от растението, ние събираме неговата жизнена сила в шишенце. Милиони години еволюция се съдържат във всяка капка етерично масло. Ако сме достатъчно притихнали и отворени, можем да чуем мъдростта на растението.

От научна гледна точка, обонянието е единственото сетиво, което се свързва директно с подсъзнанието ни. Ароматите имат силата да отключват в нас спомени и преживявани в рамките на секунди. Те ни свързват с мисловни модели и ситуации, които умът услужливо е закътал по тъмните ъгли на подсъзнаваното. Осветяването на тези модели не винаги е приятно, но е много ценно, защото във всяко страдание за нас има урок, има сила, която можем да почерпим. Така етеричните масла комуникират с нас – като ни помагат да видим онова, което сме скрили сами от себе си и като ни откриват мъдростта си. Всичко това е много индивидуално и емоционално. За това е хубаво, когато имаме личен досег с етеричните масла и можем сами да се свържем с тях по най-добрия за нас начин.

В началото на 2016 г. аз и Теодора Рачева – Деви създадохме ароматния бранд 11 MOONS. Така свързахме йога практиката с етеричните масла в една уникална комбинация, която аз наричам ритуална ароматерапия. От тогава до днес аз продължавам да се обучавам и съвсем скоро ще бъда сертифицран ароматерапевт към American Nation Association for Holistic Aromatherapy. За продуктите на 11 MOONS можеш да посетиш официалния ни уебсайт. За лични консултации и допълнителни въпроси, можеш да се свържеш с мен на moni@goygaflow.com или 0884 176 579.