АЗ СЪМ ЕМОЦИОНАЛЕН МАНИПУЛАТОР

Аз съм емоционален манипулатор. Под маската на чувствителния човек крия неистовото си желание винаги да получавам това, което искам. Казвам, че съм емпат, но това е вярно само когато човекът срещу мен и аз сме на една емоционална вълна.

Аз съм емоционален манипулатор. Всякакви чувства ме заливат постоянно и аз се оставям да бъда удавена от вълните на страха, гнева, радостта, екзалтацията. Ако ти отказваш да приемеш моите емоционални пикове и спадове, значи не си свързан със собствените си чувства. Ти си този, който има нужда от помощ – не аз.

Аз съм емоционален манипулатор. Ще нося чувствата си като медали и ще казвам, че просто не мога да бъда друга, все пак съм жена. Истината е, че ме е страх да се справя с емоциите си и ги притъпявам всеки път, когато съм сама. Но пред теб – аз съм кълбо от чувства и преживявания. Ти поеми отговорност за това, което ми се случва. Аз отказвам да го направя!

Аз съм емоционален манипулатор. Ще поставям условия. Ще моля. Ще плача. Ще се гневя. Ще крещя. Ще се правя на недостъпна, но само за миг. Ще дам всичко от себе си, ще използвам всички налични ресурси, за да получа онова, което искам. А онова, което искам е ти да се погрижиш за мен, ти да ми кажеш какво се случва, ти да ми дадеш насока как и накъде да продължа. Онова, което искам е ти да поемеш моята отговорност.

emotional

 

Аз съм емоционален манипулатор. Напълно неосъзнат за действията си и последиците от тях. Истината е, че аз съм дете, живеещо в тяло на възрастен, което отказва да порасне. Защото да пораснеш означава да поемеш отговорност. Да пораснеш означава да решиш, че нещата зависят от теб. Да пораснеш означава да заемеш позиция, да заявиш себе си и да приемеш всички последици от това – положителни и отрицателни. Да пораснеш означава да си спомниш, че имаш всички необходими ресурси, за да живееш живота на мечтите си. Да пораснеш означава да осъзнаеш, че никой за нищо не ти е длъжен и никой няма да дойде и да те спаси от самия теб.

Да пораснеш означава да напуснеш зоната си на комфорт и да осъзнаеш цената на свободата, която така силно жадуваш. А цената на свободата е присъствие. Свободата изисква от теб да присъстваш. Само тук и само сега. Да присъстваш за всичко, което се появява – хубаво, лошо, красиво, грозно, смислено, ирационално, логично, магично, болезнено и радостно. Да присъстваш за самия себе си. Свободата е да се чувстваш свързани с всички и всичко, но да не зависиш от тях. Свободата е да си собствения си център.

Аз съм емоционален манипулатор. Все още. Все още ме е страх да присъствам, да поемам отговорности, да вземам важни решения. Все още чакам принца на бял кон, мистичния странник, всемогъщата богиня, някой (който и да е) да дойде и да ме спаси. Все още ми е трудно да повярвам напълно в себе си. Но вече знам, че в мен освен малкото дете живее и голямата мъдра жена, която има отговори, която се доверява на знаците на вселената и върви по пътя си напълно осъзната. Вече знам, че когато детето плаче и търси внимание и утеха, аз мога да го утеша, да му дам подкрепата и дома, които са му липсвали. Вече знам, че не е нужно да получавам онова, което искам със сълзи, с тропане на крачето, с безмислени игрички.

Вече знам, че светът е пълен с тъжни, самотни, недооценени деца, живеещи в тела на възрастни. Не ги съжалявам, нито вярвам, че мога да ги спася от тях самите, нито смятам, че знам повече от тях. Аз ги виждам като мои братя и сестри, с които заедно вървим по пътя на осъзнаването и израстването. Виждам ги като божествени същности, забравили своя произход. Виждам ги като безкрайни съзнания, преживяващи живота в неговите крайности и рамки, за да опознаят себе си по-добре. Виждам ги. Виждам те и те приемам точно такъв, какъвто си. Днес и във вечността.

Живей в прекрасното Сега!

Намасте,

Хари Мон ॐ