Ритуали

Защо са ни нужни?

Ритуалите са използвани от древността, за да свързват хората с природните цикли – сезоните, фазите на луната, ритъма на растенията и животните.

Съвременният начин на живот ни е отделил изключително от закодиранта в клетките ни мъдрост. Независимо от сезона, фазите на луната и личните ни нужди, ние се опитваме да живеем в едно постоянно темпо. И то е изключително бързо и изтощително. А телата ни се ръководят от ритмите на природата, защото са част от нея.

Забелязваш ли, че около пълнолуние ставаш по-неспокойна? Около новолуние имаш нужда от уединение? През лятото си по-активна, а през зимата – по-пасивна и интровертна? Не си единствена. Благодарение на месечния си цикъл, жените все още не сме изгубили напълно връзката си с природата. Ритуалите са чудесен начин да си припомним тази връзка, да я направим още по-здрава и да развием умението да използваме тези природни енергии в наша полза, вместо да се съпротивляваме. Да, съвременният живот няма да се промени скоро. Темпото и изискванията на външния свят няма да стана по-малки. Но нашето осъзнаване за това, което се случва ни позволява да избираме как да реагираме.

Какво представляват?

Ритуалните практики са специални и обикновено са базирани на фазите на луната. Използваме енергията на новолунието да посяваме семената на новото, да възнамеряваме и манифестираме в живота си. Пълнолунията са чудесни да пускаме онова, което вече не ни служи, което няма място в живота ни и което ни тежи.

Връзката между луната, водата и емоциите е установена отдавна. Хората още от древността са знаели, че при тъмна луна природата притихва. Това е времето на отлива, когато всичко замира, за да се роди наново с нарастващата луна. Пълнолунията са периодите на най-голяма активност в природата. Тогава и нашите емоции са най-осезаеми и лесни за отработване.

Как протича един ритуал?

Винаги започваме с представяне на темата на ритуала.
Говорим за съответната фаза на луната или празник, астрологичните влияния и силата на елементите, които са най-активни.
Следва кратка медитация за центриране.
Много често по време на ритуалите използваме мантри или традиционни племенни песни.
На новолуние пишем желания, а на пълнолуние – горим старото.
Завършваме с танци и релаксация.

Практиките се провеждат в център Мандала.
Информация за предстоящи ритуали, продължителността и цената им, можеш да намериш в сайта на студиото.