САМОДИВИ В САМОТРАКИ

самодивинасамотракиХаотичен, но автентичен разказ на една обикновена жена, която порасна и стана Самодива.

Автор: Мария Бикова

 

maria1Сещате ли се как, когато сте тъжни, нервни или стресирани, са ви съветвали да си затворите  очите и да си представите едно ваше „щастливо място“ и да постоите за малко там, докато ви се оправи настроението? Е, аз си смених квартирата. И си намерих ново щастливо място. Или по-скоро няколко. Общото между тях е, че всички се намират на остров Самотраки. А най-изненадващото е, че там, на тези места, открих човека, който най-малко съм очаквала да срещна и да обикна.  Себе си.

maria2 maria3 maria4

 

 

 

 

 

Спомням си как, докато фериботът пълзеше към острова, обвит в мъгла, бях изпълнена с очакване, надежда, детско любопитство  и….мммдаааа…. – страх. Именно страхът, или по-скоро желанието ми да се спася от него, ме прати на това магично място. Пътешествието ми, всъщност,  макар и да не го осъзнавах тогава,  започна половин година по-рано, когато паниката, тревогата и тъгата бяха свили света ми до размера на малка клетка, чиито стени застрашително се свиваха, заплашвайки да ме смачкат всеки един момент. Тогава вселената, чрез моя приятелка и йога учител в Ню Йорк (благодаря ти, Ели), ми поднесе едно свое изключително проявление – Деви. Йога учител, основател и всеотдайно и хармонично биещото сърце на Мандала. Тя ме събра молекула по молекула и се превърна в мой навигатор по пътя ми на себеосъзнаването.  За това и за предстоящите ни приключения заедно й благодаря. Тя беше и човекът, който ме срещна с другата чародейка в живота ми – Ука.

maria5Ука също е от хората, които трудно можеш да опишеш с една квалификация. Йога учител,  енергиен психолог, констелатор, Soul Detective Work експерт, шаман, дула…казах ли и очарователна жена и майка на три деца? За мен тя е чародейка. И опитен водач по пътеките на дивите кози и още по-труднодостъпните кътчета на подсъзнанието и душата.  С криле.:))). И няма нищо против да ти ги даде.