Любимите ми йога инструктори

Намасте мили йогички,

честит понеделник! Надявам се да сте в добро здраве и да сте близо до морския бряг. Ако все пак единственият ви шанс да се доближите до морето е да смените скрийнсейвъра си, имам предложение за вас.  Йога!

Не много оригинално, предвид темата на блога, признавам, но пък работи безотказно. Сега идва далеч по-важния и сложен въпрос – как да стане тая работа с йогата. Ако не сте изчели тонове литература на тема йога най-вероятно, бихте предпочели (капитан Очевидност да влезе) да практикувате с йога инструктор. Ха! Знаех си, че съм познала. Обаче кой да е тоя йога инструктор и как да го намерим?! И какво да правим, когато любимият ни йога инструктор е решил да забегне към морето, за да диша йодни пари и най-безцеремонно ни е оставил съсвем сами и объркани в големия йога свят?! Отговорът в днешната статия!

Любимите ми йога инструктори

(с които можете да практикувате онлайн)

йога инструктори

Да, напълно възможно е да практикувате със световно известен йога инструктор, базиран в Ню Йорк. Благодарим ти, интернет!

Предимствата на това са

  • вие избирате в коя част от денонощието да практикувате
  • Имате ОГРОМЕН избор
  • Ще подобрите английския си (анатомията на човешкото тяло ми е по-достъпна на английски)
  • Излиза по-евтино (ДА) да практикувате онлайн от вкъщи

Недостатъците са

  • Нямате жив контакт с този човек
  • Невъзможно е да получите напътствия или асистенции, ако имате нужда от тях
  • Ако английския не ви е силна страна, ще имате затруднения

Ако все пак решите да дадете шанс на онлайн практикуването, това са инструкторите, които ви препоръчвам.

Елена Брауър

elena brower

Тези, които следят Goyogaflow, изобщо няма да се изненадат, че нейното име фигурира в списъка. ЛЮБИМА йога инструкторка, която иска да знае ВСИЧКО до най-малкия детайл и след като го научи, го синтезира и го предава чрез практиките си по толкова поетичен начин. Истинско удоволствие е да се практикува с нея.

Преподава: катона йога, преди това е практикувала айенгар

Стил на преподаване: съвременен, лек, с фокус към отпускане на нервната система и подобряване работата на вътрешните органи

Можете да я намерите в: Youtube, yogaglo, Facebook

 

Кино Макгрегър

kino macgregor

Социалните профили на Кино не са за изпускане! Както и Youtube tutorial-ите й. Винаги усмихната и готова за стойка на ръце. Самоопределя се като бивше „парти момиче“, което случайно открива йога и променя живота си радикално. Редовно пътува до Индия, за да продължи и развие личната си практика

Преподава: ащанга йога

Стил на преподаване: класически, майсор, интензивен, но много ведър

Можете да я намерите в: Youtube, Facebook

 

Тара Стайлс

tara stiles

От списание Ню Йорк Таймс й дават титлата yoga rebel. Твърди, че нейната мисия е да извади от йога цялата сериозност и недостъпност. Мотото й е “Make your own rules”. Преди да стане йога преподавател е била модел и това личи в снимките й. Кариерата й започва след като решава да създаде собствен йога стил, посветен на лекотата и свободата. Днес е един от най-известните и активно работещи йога инструктори. Преди около 2 години издаде кулинарна книга (ВНИМАНИЕ, месоядните да не отварят този линк!)

Преподава: страла йога

Стил на преподаване: активен, динамичен, лек, с насоченост към практикуващия

Можете да я намерите в: Youtube, Facebook

 

Ноа Мазе

noah maze

Един мъж за цвят, вкус и най-вече за момчетата, които са готови да навлязат в дълбоките дебри на съвременната йога сцена, завладяна от жени. МНОГО силен преподавател. И в двата смисъла. Обляга се на класическото, но го пречупва през своята призма. Има нещо олд скуул в него. Държи на дисциплината, точното изпълнение на асаните и издържливостта. Дава най-точните указания за влизане в и задържане на позата. Може да те разсмее, дори когато ти се реве, защото знаеш, че идва третата стойка на ръце за часа, а са минали ЕДВА 30 МИНУТИ!!

Преподава: айенгар

Стил на преподаване: диманичен, силов, класически, с дълги задържания, често в практиките си цитира класически йога текстове (НА САНСКРИТ!)

Можете да го намерите в: yogaglo

 

Али Каменова

ali kamenova

Завършавме днешния списък с една българка, която развива собтсвен Youtube канал и на която се възхищавам искрено. Силна, гъвкава, фокусирана – без проблем ще ви размаже в рамките на 20 минути. Тя ме върна към йога след раждането. Любителите на кучета със сигурност ще намерят общ език с нея. Важно уточнение – практиките с нея са на английски!

Преподава: интервална йога

Стил на преподаване: силов, динамичен, фокусиран

Можете да я намерите в: Youtube

Това беше за днес, йогички!
Ще се радвам да споделите кои са вашите любими йога инструктор, с които практикувате онлайн.

Желая ви солена седмица!

Намасте,

Мон ॐ